2013

26. 12. 2013

Ke štěňátkům jsem doplnila jejich nové fotky ve věku 5-ti měsíců, které mi jejich skvělí páníčci zaslali.

Dne 20. 11. 2013 jsem se s Aillie zúčastnila intenzivního tréninku agility pod vedením skvělé a naší nejoblíbenější trenérky Lucky Dostálové. Opět jsme dostaly pořádně do těla, ale intenzivka stála jako vždy opravdu za to!!! Opět jsme běhali dlouhý parkur, který jsme prvně rozdělili na několik částí a nakonec se nám ho s Aillie povedlo zaběhnout celý!! Prostě svělý pocit!! Mám úžasného psa heart

 


Naše štěňátko slaví první úspěch!!!
Amazing Candy "Candy" má svůj první pohár a to pohár za 3. místo!!
Dne 1. 12. 2013 se se svoji paničkou Katkou zúčastnily Zimních obranářských závodů v areálů Kynologického klubu Zetor v Brně. Soutěžily v závodu štěňátek, kde vybojovaly 68 bodů ze 70-ti v disciplínách:chůze u nohy, sedni - lehni, přivolání s podržením, hra s hračkou a následný aport, kladina, áčko a tunel

Moc holkám děkujeme za tak super reprezentaci a přejeme i nadále plno takových skvělých úspěchů! Jste šikulky!


Dne 30. 11. 2013 jsem se s Aillie a Debbie zúčastnila Vánočního coursingu v Loučkách u Hranic, který pro nás přijel udělat pan Milan Oliva. Coursing byl opravdu pod profesionálním vedením s elektrickým navijákem s natahováním střapečku na čtyřkolce s trasou pro každého pejska, jak si majitel řekl. Vyšlo nám krásné počasí, pěkný sněhový terén a sešla se super parta skvělých lidí a šikovných hafanů.

První běh běžely holka každá samostatně a druhý běh si daly párový. Obě dvě jsou moc šikovné a už teď se těšíme na další snad jarní coursing.

Na coursingu jsme měli i takové menší "rodinné" setkání, kde se setkala maminka Debbie a její dcera Aillie, syn Blekoušek a jejich "skorobrácha" Mety (syn sestry od Debbie, který má stejného otce, jako Aillie).
Fotografie všech musela být :)

______________________________________________________________________________________________________

20. 11. 2013

Po delší době malá aktualizace stránek :)

Největší novinkou u nás asi je, že jsme v neděli 10. 11. 2013 složily naše první zkoušky z pasení oveček.
Přihlásila jsem nás na zkoušku vloh ovčáckého psa (ZVOP) a taky na zkoušku HWT-TS.
Na HWT-TS byli přihlášení 4 pejskové. My jsme šly s Aillie na řadu jako druhé.
Aillie dělala všechno, jak jsem ji řekla, občas byla trochu rychlejší, než já, ale myslím, že jsme tuto naši první zkoušku v pasení odchodily moc hezky a taky jsme od pana rozhodčího dostaly velikou pochvalu.
Naše první zkouška dopadla na VÝBORNOU a 93 bodů ze 100. K tomu jako bonus 1.místo ze všech HWT-TS.

Po těchto zkouškách jsme měly nějakou chvíli čas, než začaly zkoušky vloh, takže jsem během čekání pokecala se všemi kamarády a pak už se šlo na vlohy. Pan rozhodčí Škůrek byl hodný a když jsme s Aillie přitoupily ke košáru, tak hned věděl, že jsme ráno složily HWT, takže jsme v košáru s ovečkama obešly jedno kolečko a měly jsme ZVOPky v kapse.
Aillie je moje holka nejšikovnější a jsem na ni opravdu pyšná!

A dnes 20. 11. mi přišel poštou Pracovní certifikát, takže budeme moc s Aillie na výstavy do třídy pracovní.

Jinak aktivně trénujeme agility, máme v plánu několik intenzivek pod vedením zkušených trenérů, takže neleníme a maximálně na sobě makáme smiley

 

Majitelé našich miminek nám posílají zprávy, fotografie, videa a hezké mailíky. Fotky co nejdřív ke všem štěňátkům doplním. Moc za ně děkuji!
 

______________________________________________________________________________________________________

29. 10. 2013

Včera oslavily naše štěňátka 4 měsíce!! Od všech majitelů našich miláčků pravidelně dostáváme informace, fotky, videa a jsme za tuto skvělou komunikaci šťastní!!!
Děkujeme všem, že se o naše miminka tak hezky a vzorně staráte heart těšíme se na další a další zprávičky a fotečky, které budeme postupně na náš web do jejich osobních stránek doplňovat.

 

S Aillie nezahálíme a neustále podnikáme nějaké aktivity. Mezi naše nejčastější a nejoblíbenější patří jak jinak než agility a také pasení oveček.
Na ovečky jezdíme pravidelně, někdy jednou, ale někdy i dvakrát do týdne.
V neděli 10. 11. se chystáme na naše první zkoušky z pasení, takže je trénink potřeba.

V neděli 27. 10. 2013 k nám na cvičák přijela super trenérka Blanka Potočná, aby nám udělala intenzivní trénink agility a pořádně nás potrápila - a to se ji opravdu povedlo cool
Trénink byl zaměřený na techniku, na které je stále co zlepšovat a musím říct, že jsem se teda při některých sekvencích opravdu zapotila. Ale bylo to super, takže u nás Blanička určitě nebyla naposled.

 

V sobotu 26. 10. 2013 jsem se s Aillie a Debbie zúčastnila neoficiálních agility závodů v Kostelanech.
Debbie běhala v kategorii začátečníků a běhala skvěle!!! Jsem z holčičky opravdu nadšená, protože trénuje minimálně (já říkám, že trénuje na závodech) a i tak podává skvělé výkony! V prvním běhu jumpingu se umístila na 2.místě a ve druhém běhu agility na 5.místě!

VIDEO DEBBIE AGILITY
VIDEO DEBBIE JUMPING

Aillie běhala v kategorii pokročilých, kde už byla konkurence o dost vyšší a i parkury byly o něco složitější.
Tyto závody pro nás s Aillie byly sice s výsledkem 2x DIS, ale i tak jsem za účast na závodech ráda! Jiný povrch(písek), hala, moje zbytečná nervozita a rozdováděná Aillie.

VIDEO AILLIE JUMPING
VIDEO AILLIE AGILITY

 

V sobotu 19. 10. 2013 jsem se s Aillie zúčastnila intenzivního tréninku agility pod vedením Lucky Dostálové.
Na tuto intenzivku jsem se těšila dlouho dopředu, protože jsem věděla, že se mnoho nového dozvím a naučím!
Lucka je skvělý trenér, její styl tréninku mi i Aillie neskutečně sedí, takže jsme si trénink pod jejím vedením maximálně užily a už teď se těším na ten další!!  Díííky Luci!!!

_______________________________________________________________________________________________________

8. 10. 2013

V sobotu 5. 10. jsme se s Aillie zúčastnily 2.neoficiálních závodů po mateřské dovolené a to závodů v Hrbolné u Frýdku Místku. Aillie běhala v kategorii závodníků kde si v prvním běhu jumpingu vyběhala 5.místo s druhým nejrychlejším časem (spadly nám dvě laťky) a ve druhém běhu jsme vybojovaly krásné 1.místo!!! (i přes paniččin výpadek paměti :D ).
Celkové umístění v součtech nám tedy vyšlo na nádherné 2.místo z cca 20-ti soutěžních týmů!!!
Aillie běhala skvěle a v posledním běhu tuneliádě jsem ji nechala vyblbnout, protože její radost z tunelů byla neskutečná. Takže z tohoto běhu žádné umístění sice nemáme, ale za to jsme si ho obě dvě maximálně užily.

VIDEO JUMPING
VIDEO AGILITY
FOTKY

_______________________________________________________________________________________________________

Minulý týden jsem se rozhodla, že s Aillie zkusíme zajet na trénink pasení oveček.
Domluvila jsem se tedy s kamarádkou, která má Bílou Švýcarskou ovčačku a jely jsme ve středu 2. 10. zkusit trénink pasení do Libhoště u Nového Jičína. Cesta nám trvala ani ne půl hodinky, takže máme ovečky opravdu blízko.
Hned při příjezdu se Aillie začala neskutečně těšit, takže udržet ji na vodítku a bez štěkání bylo nemožné.
Nejprve jsme zkusily jít ke košáru a zájem o ovečky byl opravdu veliký. Aillie krásně sama od sebe balancovala na 12-té a pěkně hned reagovala na můj pohyb. Paní trenérka nás moc chválila. Aillie je opravdu šikovná.
Po 3 pokusech na košáru jsme vzaly Aillie do košáru, aby jsme zjistily, jak bude na ovečky reagovat zblízka. Byla jemná a hezky ovečky pozorovala, takže paní trenérka rozhodla, že půjdem zkusit pást ven.
Vypustila nám ovečky a my jsme šly na to. Aillie byla naprosto skvělá!!!!
Má nádherný odstup od oveček, krásně reaguje na stranové povely a ukazování holí no prostě paráda. Vůbec sem netušila, že mám doma tak super pastevce.

Další trénink u oveček nám vyšel hned v neděli 6. 10. a na tomto tréninku jsme byli samí začátečníci. Paní trenérka vyzvala mě s Aillie, aby jsme ostatním ukázaly vyvedené oveček z košáru a potom i pasení. Byla jsem překvapená, protože jsme s Aillie nikdy ovečky z košáru nevyváděly, ale kývla jsem a šly jsme to zkusit. Dovedla jsem Aillie ke košáru, odložila ji, otevřela košár, vrátila se k Aillie a vyslala jsem ji pro ovečky. Aillie nádherně zaběhla za ovečky a už je vedla z košáru ven. Prostě PARÁDA!!! Chilku jsme pásly, pak jsme se všichni s pejskama vystřídali a pak nám paní trenérka ovečky rozdělila na dvě stáda, aby jsme si více popásli.
Já s Aillie, Dan se Scottym a Maruška s Nickem jsme šli pást pod horizont, kde jsme si měli dávat pozor na otevřenou branku ven z ohrady.
V polovině pasení, když se střídala Maruška s Danem nám ovečky vzaly roha a utekly z ohrady ven.
Nebyla jsem si jistá, jestli je s Aillie dokážeme nahnat zpět, ale všichni na mě tlačili ať to jdeme zkusit, tak jsme šly.... a povedlo se!!!! Mám prostě dokonalého psa, který má pasení v sobě! Poslala jsem Aillie pro ovečky, opět za ně hezky zaběhla a už jsme je vedly zpět do ohrady.
Byl to úžasný trénink a určitě né poslední. Pasení se chci věnovat víc a pokusit se i o nějakou tu zkoušku.

VIDEO PASENÍ 1        VIDEO PASENÍ 2        VYVEDENÍ Z KOŠÁRU

_______________________________________________________________________________________________________

V sobotu 28. 9. 2013 jsme se s naším týmem Agiliťáků z DDM Hranice vydali směr Sedle u Mikulova na neoficiální závody Královské tlapkování. Na tyto závody jsme se těšili dlouho dopředu, protože je pořádal skvělý tým agiliťáků a taky to byly naše s Aillie první závody po dlouhé štěňátkovské pauze.
Na závody jsme dojeli hezky včas, takže jsme stihli postavit stany a "zabydlet se".
Měla jsem přihlášené obě dvě holky Aillie i její mamču Debbie. Aby nesoutěžily proti sobě, tak sem Debbie přihlásila do začátečníků a Aillie do pokročilých.
Jako první šla na řadu Debbie. V jumpingu si Debbie vyběhala krásné 4.místo, které získala i v běhu agility. Součet obou běhů nám s Debbie vynesl krásné 3.místo!!!
Aillie si v prvním běhu vyběhala 7. místo, v běhu agility 5.místo a v součtu obou běhů krásné 4.místo!!! Po dlouhé pauze netrénování a v konkurenci opravdu skvělých týmů to byl super výsledek!!
S Aillie jsem si zkusila zaběhnout ještě bonusový běh A3 parkur. V tomto parkuru jsme se sice diskly hned na prvním chytáku, ale jinak mám z tohoto běhu dobrý pocit :)

VIDEO DEBBIE JUMPING                VIDEO AILLIE JUMPING

VIDEO DEBBIE AGILITY                   VIDEO AILLIE AGILITY

                                                          VIDEO AILLIE BĚH A3

FOTOGRAFIE

_______________________________________________________________________________________________________

22. 9. 2013

Po delší pauze jsme se s Aillie vydaly na agility trénink.
Aillie běhala s velkým nadšením, že ji na prvních sekvencích nešlo skoro uřídit :D byla tak neskutečně šťastná z tunelů, že lítala, jak blázen. Slalom i áčko byly bezchybné v každém běhu, teď se jen dostat opět do větší souhry a bude to super.
VIDEO1        VIDEO2        VIDEO3        VIDEO4

_______________________________________________________________________________________________________

10. 9. 2013

Upravila jsem ŠTĚŇÁTKOVSKOU STRÁNKU, kde jsem vytvořila každému štěňátku svoji stránku.
Ke každému štěňátku jsem doplnila nové fotečky, které mi jejich hodní majitelé stále posílají a já za ně moc děkuji! Jde vidět, že se všechna naše miminka mají u nových páníčků skvěle.

Doplnila jsem taky naše plány do sekce AKCE, které bude určitě přibývat a možná se i v průběhu trochu měnit.
Měla jsem s Aillie v plánu začít závodit v sobotu 22. září na dvojzkouškách v Přerově, ale bohužel se budeme muset ze zkoušek odhlásit. Aillie má z procházky sedřené polštářky na 3 pacinkách, takže máme klidový režim a venku chodí v nových stylových botičkách. Snad se tlapičky rychle zahojí a budeme moct opět začít aktivně sportovat.

_______________________________________________________________________________________________________

3. 9. 2013

V sobotu v noci odjela do nového domova naše Alpine Heart "Alpinka". Alpi bude bydlet ze všech štěňátek úplně nejdál a to ve Švýcarském kantonu Ticino, kde bydlí i tatínek štěňátek Aky. V novém domově bude mít Aussí kámošku Sysmu a čeká ji život v Alpách plný procházek, práce s kravičkami, psí školka, agility a frisbee. Doufám, že bude dělat páníčkovi radost a že se ji bude v novém domově líbit.

V neděli k večeru odjelo s novými majiteli naše poslední štěňátko Amazing Candy "Candy". Candy bude se svojí paničkou bydlet v Brně a sem tam v Hulíně.

Všem našim štěňátkům přejeme hodné páníčky, plno kokinek a dlouhých procházek a moc moc spokojený život!

Majitelům štěňátek děkujeme za pravidelné zprávičky o štěňátkách a jejich aktuální fotečky. Průběžně je budeme na stránky přidávat. Děkuji!

_______________________________________________________________________________________________________

23. 8. 2013

Ve středu odjela do nového domova v Třemošnici naše sluníčko Arctic Sun "Sunnynka".

_______________________________________________________________________________________________________

21. 8. 2013

Naše štěňátka se pomalu začínají rozutíkávat do nových domovů.
Jako první odjela do nového domova Azure Beauty "Mistique", která bude bydlet v Žilině na Slovensku.

Hned po Beauty odjel do nového domova pejsek Aresco, který bude nejblíž své mamince. Aresco bude bydlet v Chomoutově u Olomouce se svojí rodinou a psí kámoškou.

I pejsek Adventurous Boy "Rufíček" už bydlí se svými páníčky v Brandýse Nad Labem.

Zatím nejdál cestoval do nového domova pejsek Agarone Diamond "Agaráček", který bude bydlet v Karlových Varech s novými kámoši Labradorem a Border kólií.

_______________________________________________________________________________________________________

20. 8. 2013

Do sekce ŠTĚŇÁTKA přidány nové fotky našich štěňátek ve věku 7 týdnů.

New pictures of our seven week's old puppies .

_______________________________________________________________________________________________________

13. 8. 2013

Do sekce ŠTĚŇÁTKA přidány nové fotky našich štěňátek ve věku 6 týdnů.

New pictures of our six week's old puppies .

Štěňátka mají za sebou poslední odčervení, očkování i čipování.
V pondělí 12. 8. jsme jeli se štěňátky, Aillie, Debbie a Nelinkou na klinické vyšetření očních vad do Ostravy.
Celou cestu tam štěňátka plakala, vůbec se jim cesta nelíbila. Jen jsme přijely na místo, tak si v kleci lehli a spali. Celé dvě hodiny na veterině spinkali, takže vyšetření mohlo proběhnout rychle a v klidu. Výsledek všech našich pejsků, kteří byli na vyšetření byl skvělí. Všichni jsou prostí očních onemocnení!!

Už nám také přišly výsledky DNA testů, které jsem štěňátkům nechávala dělat. Všechny výsledky jsou uvedeny u každého našeho štěňátka.

_______________________________________________________________________________________________________

4. 8. 2013

Do sekce ŠTĚŇÁTKA přidány nové fotky našich štěňátek ve věku 5 týdnů.

New pictures of our five week's old puppies .

Štěňátkům je 5 týdnů, mezi hlavní činnosti patří hraní s hračkami, přetahování, prozkoumávání zahrady, škádlení maminky, kousání do všeho a všech kolem a taky kousání svých sourozenců devil

Už jsou to malí čertíci, kteří nádherně rostou a dělají nám velikou radost.

_______________________________________________________________________________________________________

27. 7. 2013

V pátek 26. 7. naše štěňátka oslavila 4 týden od narození.
Všichni nádherně rostou, běhají po bytě i po zahradě, hrají si s hračkami, přetahují se, rvou se mezi sebou a už papají rozmočené granulky s kašičkou. Doma s nimi začíná být pořádná zábava.

Do sekce ŠTĚŇÁTKA přidány nové fotky našich štěňátek ve věku 4 týdnů.
(omlouvám se za nedoplnění fotek u pejsků Agarone Diamond a Aresco Black - hned, jak mi bude zvětšena kapacita webu, tak jejich fotečky doplním)
prozatím se na všechny fotečky můžete podívat ZDE

New pictures of our four week's old puppies .

MÁME NA PRODEJ BLACKTRI PEJSKA VHODNÉHO PRO AKTIVNÍ PÁNÍČKY, KTEŘÍ HLEDAJÍ SKVĚLÉHO PARŤÁKA NA RŮZNÉ SPORTY A AKTIVNÍ ŽIVOT.

BLACKTRI MALE FOR SALE!!!

_______________________________________________________________________________________________________

19. 7. 2013

Do sekce ŠTĚŇÁTKA přidány nové fotky našich štěňátek ve věku 3 týdnů.

New pictures of our three week's old puppies .

Štěňátka dnes oslavila 3. týden života a v tento den poprvé ochutnali kašičku, poprvé také uslyšeli zvuk vysavače, který je ale z jejich spánku vůbec nevyrušil a také se poprvé všichni česali. Hřeben nevadil nikomu a nejvíc si česání užíval Agaráček.
Všem štěňátkům se už prožezávajá zoubky, už se mezi sebou začínají prát a hrát si s hračkama. Když se jim něco nelíbí, tak se umí pořádně nahlas ozvat. cheeky

_______________________________________________________________________________________________________

13. 7. 2013

Štěňátka mají za sebou první odčervení a také první "venčení" venku na travičce, kde se jim moc líbilo.
Všichni už hezky chodí a dnes ráno mě překvapili Sunny a Agaráček, kteří mě vzbudili kňučením. Podívala jsem se z postele směrem k jejich bedně a tito dva si hezky lozili po pokojíčku. Takže už musím přidat jeden dílek do vchodu, aby mi nezačali utíkat ven.

_______________________________________________________________________________________________________

12. 7. 2013

Do sekce ŠTĚŇÁTKA přidány nové fotky našich štěňátek ve věku 2 týdnů.

New pictures of our two week's old puppies .

_______________________________________________________________________________________________________

11. 7. 2013

Štěňátkům je 13dní a už nám začínají koukat na svět smiley Jako první otevřela očička blactri holčička Alpine Heart, ale pomalinku se už otevírají očička všem ostatním.

Všichni krásně papají a rostou, už jim hezky černají čumáčky a snaží se už chodit.

_______________________________________________________________________________________________________

5. 7. 2013

Do sekce ŠTĚŇÁTKA přidány první jednotlivé fotky našich štěňátek ve věku 1 týdne.

New pictures of our one week's old puppies .

_______________________________________________________________________________________________________

30. 6. 2013

Do sekce ŠTĚŇÁTKA přidány první jednotlivé fotky našich štěňátek ve věku 2 dní.

First pictures of our puppies.

_______________________________________________________________________________________________________

29. 6. 2013

MÁME ŠTĚŇÁTKA!! / WE HAVE PUPPIES!!!

We have 7 beautiful puppies!!!
4x FEMALE: 3x bluemerle, 1x blacktri
3x MALE: 1x bluemerle, 2x blacktri

V pátek 28. 6. 2013 se Aillie narodilo 8 nádherných štěňátek.
Bohužel jednu fenečku jsme museli uspat.
Máme tedy 4 fenečky (3 bluemerle a 1 blacktri) a 3 pejsky ( 1 bluemerle a 2 blacktri).
Porod probíhal docela rychle, Aillie byla opravdu moc šikovná a moc hezky se nám nyní o štěňátka stará.
Více informací a fotek štěňátek doplním během víkendu.


(štěňátka 1 den stará)

_______________________________________________________________________________________________________

27. 6. 2013

Dnes ráno Aillie klesla teplota, takže v následujících hodinách můžeme očekávat narození štěňátek.
Pro porod máme již vše nachystané, tak doufáme, že to proběhne hladce a bez komplikací.

_______________________________________________________________________________________________________

7. 5. 2013

Už se to pomalu krátí a Aillie se nám začíná pořádně kulatit smiley Narození štěňátek očekáváme na konci června. Už začínáme nakupovat potřebné věci k porodu a pro narozená štěňátka, Aillie už papá granulky pro bězí a kojící fenky, většinu dne prospí, ale jak vyjdeme ven, tak by nejradši lítala za hlínou nebo hrabala myšičky.

_______________________________________________________________________________________________________

Minulý víkend jsme se s holkama Simčou a Mončou vydaly na výstavní Aussíko-Bišonkový výlet na Krajskou výstavu do Zlína. Na tuto výstavu jsme slyšely samé kladné hodnocení, tak jsme se letos rozhodly jet taky.

Já měla přihlášeného Andyho do třídy veteránů a Paulínku od p. Kalužové do třídy vítězů. Na výstavu jsme přijely s holkama úplně mezi prvními. Takže jsme vyložily věci z auta, usadily se u kruhů a čekaly jsme na začátek posuzování. Bišonky měl nejdřív posuzovat p. Hořák, ale těsně před výstavou jsme měli změnu na p. Jančíka. Jako první se u nás v kruhu posuzovali Čeští strakatí psi, kterých bylo na krajsou výstavu opravdu dost. Po nich už šli Bišonci.
S Andym jsem vešla do kruhu, udělali jsme si dvě kolečka, pan rozhodčí si nás postavil na stůl a psal posudek. Jakmile se dozvěděl kolik je Andymu roků, tak opravdu nechtěl věřit. Andy má stále krásnou srst, čiperný výraz v očích, všechny zuby ve skusu a jako bonus se skvěle prezentuje v kruhu. Od pana rozhodčího jsme dostali obrovskou pochvalu, která mě opravdu potěšila a k tomu známku Výborný 1, Vítěz třídy veteránů.
S Paulínkou jsme dostaly znáku výborná 1 a po posuzování jsme se přesunuli ke kruhu k holkám, ve kterém měly odpoledne probíhat závěrečné soutěže.
Holky byly taky velice úspěšné, takže první úkol splněn. Než začaly závěrečné soutěže, tak jsme pořádně pokecaly, pojedly, nachystaly hafany a závěrečné soutěže mohly začít.
nejprve byla soutěž Dítě a pes, Nejlepší štěně, nejlepší dorost, Soutěž o psa sympatie, kterého určili diváci a poté už přišla na řadu soutěž o nejkrásnějšího veterána výstavy, do které jsem nastoupila s Andym proti asi dalším 9-ti plemenům. Tuto soutěž posuzoval opět náš pan rozhodčí Jančík, tak sem tajně doufala, aby si na nás s Andym pamatoval.
Po kolečku v závěrečním kruhu vyslovila paní moderátorka, že první místo a titul BIS VETERÁN získává Bišonek ve svých 14-ti letech!!!! Byla jsem neskutečně šťastná a dojatá! Opravdu nádherný pocit stát s Andoškem na bedně!! Tímto bych chtěla panu rozhodčímu moc poděkovat!
Jakmile jsme se vyfotili na bedně, tak urychleně odložit pohárek na klec a zpět do přípravného kruhu pro Paulínku a mezi tím stihnout vyměnit vodítka, protože hned nastupovala soutěž páry psů.
Bišonci nastoupili do kruhu jako poslední, takže si je mohli všichni hezky prohlídnout. Andy s Paulínkou šli krásně a určitě vypadali skvěle. Pan rozhodčí se chvilinku rozmýšlel, ale pak vyhlásil 3.místo Australský ovčák!
Takže holky měly místo na bedně. Druhé místo BIŠONCI!!! Takže hned za holkama jsme šli na bednu my!!! Prostě paráda!!
A jako třešničkou našeho tažení byl od Simonky Bubíček, který nejen, že vyhrál vítěze FCI skupiny 1, ale v závěrečném boji o titul BIS VÝSTAVY tento titul VYHRÁL!!! Simonko a Bubíčku ještě jednou gratulace!!!!

Veleúspěšná výstava byla prostě parádním dnem plným nezapomenutelných zážitků ve společnosti skvělých kámošek.

_______________________________________________________________________________________________________

25. 5. 2013

Aillie je březí!! Aillie is pregnant!!

Včera (na můj svátek) jsme se s přítelem a s Aillie vydali na veterinu, aby nám pan doktor řekl, jestli Aillie čeká štěňátka. Už nějakou dobu jsem na Aillie pozorovala, že se chová jinak. Je hodnější, víc spí, víc by i jedla, venku na sebe dává více pozor, takže už ani pořádné hrátky s kámošem Aviškem nebyly to, co před krytím. Po vyholení bříška, vzal pan doktor do ruky ultrazvuk a hned po přiložení jsme viděli miminka :) byla jsem šťastná, jak blecha. Aillie mi dala moc hezký dáreček k svátku smiley

Pomalu začneme s přípravami na porod a naše první štěňátka. Všichni se na štěňátka moc těšíme, takže doufám, že vše bude probíhat hladce a bez komplikací.

_______________________________________________________________________________________________________

Minulou sobotu (18. 5. 2013) jsem jela s Andym na Klubovou výstavu Bišonků do Rychnova nad Kněžnou.
Byl to opravud super výlet, kde jsem poznala plno nových lidiček od Bišonků, podívala se na opravdu krásné Bišonky a prožila asi nejkrásnější chvíle ve výstavním kruhu ve svém životě.

Bišonky posuzovala velice přísná paní rozhodčí, dlouholetá chovatelka Bišonků TOP chovatelské stanice v ČR paní Ivana Slapničková. Jen kvůli této skvělé chovatelce a rozhodčí jsem Andyho na tuto dalekou výstavu přihlásila. Andy je teď ve skvělé formě, stále čiperný, zoubky máme krásné a všechny a jeho elán je nevyčerpatelný :)

Andy nastupoval do kruhu s číslem 5 jako jedinný veterán z Bišonků. Prošli jsme si spolu dvě kolečka v kruhu, pak Andyho posoudila paní rozhodčí na stole a poté nás nechala chodit několik koleček v kruhu dokola a nahlas nádherně Andyho okomentovala, aby všichni slyšeli. Po vyslovení Andyho věku 14 let se všichni udivili a ze všech stran jsem slyšela nádherné komentáře k mému bílému štěstí. Byl to neskutečně krásný pocit, když tak významná osoba řekne tak krásná slova o vašem veteránkovi. Byla jsem v tu chvíli strašně šťastná a doufám, že Andy bude tak čiperný ještě několik dalších let.

Po posouzení Barevných boloňáčků nebo-li Ruské bolonky a Bílých boloňských psíků, kde byla také jedna veteránka, začaly závěrečné soutěže.
Do soutěže o BIS VETERÁN nastoupil 14letý Andy a 11 letá fenka Bílého Boloňáčka.
Po několika kolečkách bylo rozhodnuto a titul BIS VETERÁN dostal můj ANDY!!!! Opravdu nepopsatelný zážitek. Tímto bych paní rozhodčí Ivance Slapničkové chtěla moc poděkovat!

_______________________________________________________________________________________________________

3. 5. 2013

Máme nakryto!!!
Ve čtvrtek 25. 4. 2013 jsme se vydali na daleký výlet do Švýcarska, přesněji do kantonu Ticino a městečka Locarna.
Náš výlet měl jeden dlouho plánovaný cíl a to krytí Aillie nádherným redmerle psem Akym.
Ve Švýcarsku jsme byli 6 dní, ale počasí nám teda vůbec nepřálo. crying Dalo by se říct, že nám až na pár chvilek v jednom kuse pršelo, takže ani fotky nádherné krajiny jsou docela o ničem.
Ale nám ani Aillie s Akym toto počasí nevadilo a myslím, že si společné chvilky oba užili wink

Krytí probíhalo bez sebemenších problémů, takže teď nezbývá jen čekat. Za měsíc půjdem s Aillie na sono, tak uvidíme, co nám pán doktor sdělí za zprávu.

                                         

_______________________________________________________________________________________________________

20. 4. 2013

Dnes ráno jsem naložila Aillie, holky s hafanama a jely jsme směr Kroměříž na oficiální závody. Už od rána se mi tak nějak "dařilo". Při cestě jsem těsně před cílem přejela odbočovací pruh na Kroměříž, takže jsme si zajely až do Otrokovic, aby jsme se mohly na dálnici otočit a jet zpět do Kroměříže. No jo i to se stává i těm lepším i s navigací cool

Po příjezdu na místo jsme vyložily všechny věci, prošly přejímkou a umístily jsme se u parkuru. Jako jedinní jsme neměli stan, takže to snad brzy vylepšíme yes

A teď k našim běhům. Parkury nám stavěla paní rozhodčí Alice Glöcknerová, jak na závodech v Olomouci. Kromě prvního běhu, který byl docela těžký, tak zkouška LA2 i agility open byly fakt krásné! Opravdu se mi dobře běhaly, mám z těchto dvou běhů parádní pocit! Ikdyž máme za dnešní den skóre 3x DIS, tak jsem s našim běháním spkojená. Slalom parádní, zóny taky super. A na to, že se Aillie hárá, tak sem čekala z její strany teda větší hrůzu wink Celkové závody byly skvěle zorganizované, parádní atmosféra a určitě přijedem příště zas!!

Na posledním tréninku na našem cvičáku jsem poprosila Dášku, aby mi nafotila Aillie na překážkách. Tyto fotky budou použity v mé bakalářské práci, kterou budu za pár dní odevzdávat. Pro ukázku jsem vybrala ty nej smiley

_______________________________________________________________________________________________________

7. 4. 2013

Je za námi další agility akce, tentokrát trojzkoušky s názvem Faktor strachu, které se konaly v námi známé koňské hale v Horce nad Moravou. Celé zkoušky musím hodnotit pouze kladně!! Organizace, rychlost, příjemná atmosféra, pořádně běhavé parkury od skvělých rozhodčích a naše super sestava v podobě Barušky, Arnoštka, Dášky, Arušky a Ebinky.
Naše jedničkové zkoušky dnešní den zahajovaly. Nepřijeli všichni, kteří byli přihlášení, takže běhání ubíhalo neskutečnou rychlostí. Sotva jsme doběhly první parkur, už se šlo na prohlídku druhého. Fakt paráda!

Náš první běh s Aillie byl pro mě ten nejlepší, ikdyž po proběhnutí předposlední překážky (látkového tunelu) si Aillie dala místo poslední skočky ještě pevný tunel ležící vedle látkového. Byla to bohužel moje chyba (jako všechny dneska sad) a tím, že sem byla pomalá a nestihla jsem být tam, kde bych měla. Takže tento jinak krásný běh bohužel skončil DISkvalifikací.
Ve druhém běhu jsme se také bohužel DISkly. Kdyby totiž panička otočila ramena tam, kam měla, tak by ten disk být ani nemusel frown  Ale do třetice všeho dobrého se nám poslední běh podařilo doběhnout a s 2 chybama a 1 odmítnutím jsme získaly 3. místo a hodnocení Velmi Dobře.

Celé naše teda spíš Aillie běhání bych ohodnotila na 1!!! Běhala rychle, energicky, zóny měla 100% (ikdyž jsem ji z nich nějak rychle pouštěla), slalom ve všech bězích skvělý a bez chyby, náběhy taky super. Prostě jsem i přes dva disky spokojená, jak želva yes mám totiž úžasného psa, který se pro agility a pro mě narodil heart

Videa v sekci ÚSPĚCHY

 

_______________________________________________________________________________________________________

5. 4. 2013

Dne 2. 4. 2013 mi byl FCI uznán název moji MEZINÁRODNĚ CHRÁNĚNÉ CHOVATELSKÉ STANICE.

Název mé chovatelské stanice je VERSATILE AILAND

Jsem velice ráda, že mi byl schválen můj první navrhovaný název s významem, který podle mě opravdu vystihuje mé první dva psy. Proto jsem chtěla, aby byli právě oni součástí názvu mé ch.s.

VERSATILE = všestranný
AIL = Aillie
AND = Andy

                               

_______________________________________________________________________________________________________

24. 3. 2013

Tento víkend, ikdyž byl opravdu šíleně mrazivý, kdy v neděli ráno bylo až -10 stupňů jsme se v oba dva dny vydaly s Aillie bojovat na agility závody do Olomouce, které se konaly na skvělé umělé trávě, jako v listopadu.
Oba dny byla rozhodčí paní Alice Glöcknerová, která stavěla každý parkur plný různých chytáků, ve většině byl skok daleký a taky nějaká ta vlásenka smiley

S Aillie jsme na závody jely s tím, že se pokusíme zaběhnout poslední potřebnou zkoušku, která nám chyběla pro splnění podmínek k přestupu do A2.
Sobota začala jumpingem a pro nás takovým během "na zkoušku". Bohužel nám tento běh moc nevyšel, špatně jsem Aillie ukázala a ona si udělala radost tunýlkem a byly jsme DISk.
Druhým během byla zkouška A1. Tento parkur byl taky plný různých chytáčků, ale s Aillie jsme to až na jedno zaváhání před tunelem, které jsem dokázala uřvat zvládly a pouze s jednou chybičkou a to shozenou laťkou právě po tom zaváhání jsme doběhly do cíle se splněnou zkouškou!!! Byla jsem opravdu šťastná!!!
Čekání na poslední běh open agility bylo ale neskutečně dlouhé, už jsme opravdu s holkama mrzly.
Po prohlídce šli první Ska, Mka a nakonec až my Lka. Já už byla tak zmrzlá, že jsem v polovině běhu zapomněla, jak trať vede. Takže jsme byly bohužel DIS, ale běh jsme doběhly podle sebe s radostí a super pocitem z krásného slalomu a zón.

V neděli jsme po příjezdu k hřišti a následné přejímce zjistily, že dost lidí přihlášených na dnešní den to vzdalo a nepřijelo.
Tím lépe pro nás, protože jsme tušily, že díky tomu dnešní den skončí o dost dřív. A opravdu to tak bylo smiley

První běh jumping se nám docela dařil a umístily jsme se ze všech Lkových psů na krásném 6.místě!
Zkoušku jsme bohužel trochu více pokazily, takže z toho byly 2chyby, 1 odmítnutí a konečné 6.místo s hodnocením Velmi dobře z LA1čkových psů.
Poslední běh open se nám opravdu podařil jak nejvíc jen mohl. Zaběhly jsme nádherný čistý běh a tím jsme získaly super 5.místo ze všech Lkových psů!
Nedávala jsem si žádné naděje a ani mě nenapadlo, že by jsme na těchto závodech mohly s Aillie něco vyhrát, ale po vyvěšení všech výsledků a výsledků součtů jump+open jsem zjistila, že jsme se s Aillie umístily na 2.MÍSTĚ ze všech Lkových psů dnešního dne!!! Byla jsem strašně moc překvapená, vůbec sem tomu nemohla uvěřit!!!
Aillie je prostě dokonalý pes, který agility miluje! Je to prostě moje největší šikula, která dokázala splnit podmínky pro přestup do dvojek během 4 závodů!!!

VIDEA jednotlivých běhů najdete v sekci ÚSPĚCHY!

_______________________________________________________________________________________________________

19. 3. 2013

Za měsíc a pár dní oslaví můj první a ten NEJ PES Bišonek Andy Z Červených roklin krásných 14 let!!!

Díky naši nejšikovnější střihačce Gabči a nejlepší fotografce Martince vznikly nádherné fotografie našeho veteránka.

Všechny fotografie najdete ZDE!
             

     

_______________________________________________________________________________________________________

18. 3. 2013

V sobotu jsme společně s Maruškou a BOC Fine Day Alkyra vydaly na naše letošní první oficiální závody a to opět do Horky nad Moravou, kde se nám v listopadu podařilo oběma splnit první potřebnou zkoušku LA1.
Tím, že to nebyly závody, ale dvě zkoušky, tak jsme vyjížděly z domu až ve 12.hodin v poledne. Cesta byla v pohodě, po dojetí k hale, jsme šly zjistit, jak to vypadá. Celé zkoušky měly asi cca hodinku a půl skluz, takže jsme mohly v klidu holky vyvenčit v okolních lesích, které byly poseté sněženkama.

Psů v jedničkách bylo celkem myslím 41. V prvním i druhém běhu jsme šly s Aillie vždycky až ke konci startovní listiny.
První běh byl opravdu běhavý, bez těžkých situací a složen pouze ze skoček, pevných tunelů, kladiny a áčka.
S Aillie jsme ho proběhly bez chyby v pěkném čase (kdybych víc pohla zadkem mohl by být i lepší) a nakonec jsme skončily na krásném 8. místě!! Maruška s Finí měly skvělý čas, jednu chybu, ale zkoušku taky složily smiley

Druhý běh byl už těžší, byl přidán slalom a několik chytáčků na trati, takže nervozitka u mě stoupala. Největší strach jsem měla z prvních dvou překážek, které jsme ale tak nádherně překonaly, ale chybka byla hned po tom ve špatném náběhu do slalomu. Ten jsem opravila, ale opět chyba - Aillie z něj vyletěla dřív a namířila si to rovnou do tunelu, který byl ale otočený tak, že neviděla ani jednu jeho díru. Ona je ale přeci holka šikovná, na slalom se paničce může vyprdnout a šla si radši pro radost udělat tunýlek, což nás stálo DISk úplně stejně, jako Marušku s Finí. Pokračovaly jsme tedy v běhu a jinak celý parkuru bez chyby a s mojí velkou spokojeností.

Další víkend dvoudenní závody v Olomouci, tak snad se nám bude dařit alespoň tak, jak v Horce wink

Videa dodám později smiley

_______________________________________________________________________________________________________

9. 3. 2013

Přesně za týden jedeme na letošní první oficiální závody a to opět do Horky nad Moravou. Do krásného prostředí a super koňské haly :) doufám, že nebude taková zima, jak minule cool
Takže trénujeme a trénujeme. Na posledním tréninku mi Aillie dělala obrovskou radost. A to hlavně zrychlenějším áčkem, přesností a nejvíc bezchybným a rychlým slalomem. Opravdu jsem z posledního tréninku odjížděla nadšená. Snad nám to bude takto běhat i na závodech a já to nebudu kazit svým pomalým vedením laugh

VIDEO 1
VIDEO 2
VIDEO 3
VIDEO 4

Novou aktuální fotku Akyho - našeho vybraného krycího psa pro Aillie nám zaslala jeho majitelka.
A nové fotky má i Akyho dcera ve Švýcarsku - Lexy.

     

_______________________________________________________________________________________________________

26. 2. 2013

Protože nám stále nevychází tréninky agility kvůli škaredému počasí, tak cvičíme doma.
Opakujeme poslušnost, ale hlavně naučené triky a také vymýšlíme a učíme se další nové. Cvičí s námi i náš Bišonek Andy, kterého cvičení taky hrozně moc baví i jeho cvičení máme na videu. Jeho nadšení skoro ve 14-ti letech je prostě úžasné heart uznejte sami.
Nejnovějším trikem je "hrabej". Aillie mi tento cvik sama nabídla, takže jsem toho využila, vzala klikr do ruky a už ji ho naklikala. Ještě to párkrát zopakujeme a další nový cvik máme zvládnutý wink

VIDEO "HRABEJ"

ANDYHO CVIČENÍ

ANDY S AILLIE

                               

 

Od začátku roku jsme byli s Aviškama na hodně procházkách a honičkách za udičkou. Díky Aviškům máme plno krásných akčních fotek. Děkujeme!!

PROCHÁZKA 13. 1. 2013

UDIČKA 17. 1. 2013

PROCHÁZKA ÚNOR 2013

 

     

 

______________________________________________________________________________________________________

22. 2. 2013

Dnes k nám dorazila skvělá zpráva ze Slovgenu: PRA-prcd : N/N = non-affected, takže Aillie je i na toto onemocnění čistá!!!
Mám obrovskou radost! smiley

                       

______________________________________________________________________________________________________

14. 2. 2013

heart Krásného Valentýna přejeme všem našim přátelům heart

______________________________________________________________________________________________________

8. 2. 2013

Máme nové videjko z našich obran, které děláme pouze pro radost. Technicky je to asi nic moc (moc tomu nerozumím) ale pro mě je nejhlavnější Aillinčino nadšení a ta obrovská radost.

VIDEO ZDE

 

Přidávám také videjka z prvního agility tréninku v tomto roce, který jsme měli 2. 1. 2013.
Aillie byla hrozně moc šikovná a největší radost mi dělala se slalomem.

VIDEO 1            VIDEO 2            VIDEO 3

 

______________________________________________________________________________________________________

6. 2. 2013

V neděli 3. 2. jsme měli po delší zimní pauze agility trénink. Byla to intenzivka v kryté hale v Holešově pod vedením Peti Častové, které moc děkujeme za pěkné parkury a další rady pro trénink.
Aillie byla šikovná, ale za to já jsem ji to neustále kazila. Víme ale na čem musíme do prvních závodů zamakat ( já teda hlavně na vedení a běhu laugh ) a snad se nám bude v letošní závodní sezóně dařit. Můj cíl je splnit podmínky k přestupu do kategorie A2. K přestupu se ale hned hrnout nebudeme, protože chci, aby jsme se v jedničkách vyběhaly, sjednotily a poté až začaly bojovat ve dvojkách wink

______________________________________________________________________________________________________

26. 1. 2013

V 05:00 jsme se společně s přítelem a kamarády vydali směrem na Mezinárodní výstavu psů v Trenčíně. Cesta probíhala v pohodě a po dvou hodinách jízdy jsme dorazili mezi prvními na výstaviště. Usadili jsme se u kruhu Aussíků a čekali, než začne posuzování.
Já jsem byla s Aillie poprvé ve třídě otevřené, kde jsme měly jednu ale silnou konkurentku fenku jménem Dáma Srdcové Eso od kamarádky Denči Řehákové.
Pan rozhodčí posuzoval Aussíky docela dlouho a do kruhu jsem vstupovala docela nervózní.
Aillie byla ale tentokrát krásně nasrstěná a úžasně černá, takže jsem doufala v pěkný posudek a aspoň ve známku výbornou. Pan rozhodčí z Maďarska první posoudil Aillie a zadal nám hned známku Výborná! Už v tu chvíli jsem byla opravdu ráda. Po posouzení Dámičky nás nechal poběhat, postavit do postojů a řekl své rozhodnutí.
Byla jsem opravdu napjatá a když řekl, že máme CACe, tak sem tomu nemohla uvěřit. Fakt skvělý pocit, když tomu moc nedáváte, ale tajně v ten úspěch doufáte smiley

Po posouzení celých Aussíků jsme se společně s přáteli z Trenčína, kteří nám přijeli na výstavu fandit vydali na procházku.
Vyjeli jsme nad Trenčín a procházkou zasněženým lesem jsme se vydali na krásné místo s výhledem na Trenčín.
Po vyhlídce jsme si prošli náměstí a pak jsme šli na vynikající oběd do jedné z restaurací v Trenčíně. Neskutečně velké porce jídla za super penízky, takže jsme se pořádně najedli, rozloučili se s přáteli a jeli domů.

V letošním roce to byla na 90% naše první a přitom poslední výstava. Dáme přednost závodům agility a o prázdninách snad štěňátkům heart

 

                                           

 

______________________________________________________________________________________________________

22. 1. 2013

Nádherné fotky z našeho sněhového řádění spojené s agility tréninkem máme od kamarádky Martinky Filiačové!
Nejdřív jsme potrénovali a poté následovalo blbnutí ve sněhu s focením našich chlupatých miláčků wink

Všechny fotografie najdete ZDE

                                    

                   

       

_____________________________________________________________________________________________________

7. 1. 2013

A máme tu nový rok a s ním menší aktuálka.
S Aillie jsme měly už dvakrát trénink agility. Na včerejším tréninku jsme běhaly docela záludné sekvence, ale Aillie byla skvělá! Kdybych ji já blbě neukazovala, tak by to bylo ale ještě lepší wink
Mám hrozně velkou radost, že ze všech sekvencí se slalomem nebyla ani jedna chyba! Vždy super náběh, dobrá rychlost a slalom pěkný až do konce!!

Další a asi největší novinkou jsou doplněné informace o vybraném krycím psovi pro Aillie
v sekci ŠTĚŇÁTKA !

Pro Aillie jsem vybrala krásného a šikovného psa jménem CJ - The Number 1 Rockstar "Akyho".

 
Aky mě zaujal svým vzhledem hned na první pohled. Je to pes střední kostry, s prostorným pohybem a velmi veselou a přátelskou povahou. A když jsem na jeho webu zjistila, že bydlí kousek od mého taťky, za kterým jsme se chystali zrovna jet, tak jsem hned napsala majitelce, jestli se na Akyho můžeme přijet podívat.
Celá rodina nás pěkně přivítala, naše první návštěva trvala přes 3 hodiny, kdy jsme v jednom kuse mluvili jen o psech smiley Naše setkání mi jen utvrdily to, že jsem našla přesně takového psa, kterého jsem chtěla.
Majitelka běhá s Akym i jeho mamkou Sinou závodně agility. Oba dva jsou na parkuru rychlí a jde vidět jejich zapálení pro agility. Oba dva jsou vášniví aportéři, kteří by za balonkem dokázali lítat celý den.

Poslední Akyho závody v roce 2012 (23.12.) byly završeny opravdovým úspěchem, kdy v Jumpingu
získal 1. místo a s nejlepším časem za sebou nechal plemena jako jsou BOC, Mudi, ... tento úspěch byl z cca 50-ti závodících.
V běhu agility s jednou chybou získal 6. místo! Bohužel z těchto běhů nemá video.